Havegæster søges: Ta’ borgerne med ud i en have

Kender du en borger, som har lyst til at besøge en hyggelig have? – Så læs med her.

Havevenner” søger nemlig seniorer, som har lyst til at komme på besøg hos en haveejer. Ejeren viser rundt i haven, og byder på en hyggelig snak over en kop kaffe. Haven er ikke nødvendigvis stor eller prangende, men det er en god mulighed for at komme en tur ud i det grønne og et gratis tilbud om hyggeligt samvær.

Hvem? ”Havevenner” er for seniorer; både i egen bolig, ældreboliger og på plejehjem. Borgeren skal være selvhjulpen eller ledsages af en hjælper.

Hvor og hvornår? Der er pt. 24 private haveejere forskellige steder i Aarhus Kommune, som er klar til at tage imod besøg af en ældre borger. Derudover inviterer tre havecentre/foreninger også ud i det fri med plads til 15 seniorer; blandt andet Det kreative Værksted i Malling (15. juni).

Som leder kan du:

  • Fortælle dine medarbejdere om tilbuddet og vurdere, om det er aktuelt for nogle af jeres borgere
  • Undersøge og spørge borgere, om de har lyst til at være havegæst
  • Tilmelde jer hos Tove Hansen, tlf. 30 50 42 55, mail tove@saxild-strand.dk (træffes bedst mandag)

”Havevenner” er støttet af Sundhed og Omsorg, som i efteråret 2016 tildelte projektet 114.000 kr. ved borgerkonkurrencen ”Innovationspanelet”. Her kunne alle byde ind med projekter, som støtter velfærd og sundhed. I alt 69 ideer nåede frem, hvoraf syv blev udvalgt af politikere og fagfolk.