Ny sundhedschef i Aarhus Kommune

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har ansat 36-årige Otto Ohrt som ny sundhedschef. Otto Ohrt bliver sundhedschef og chef for Afdelingen for Sundhedsstrategi og Forebyggelse, der blandt andet omfatter folkesundhed, frivillighed og medborgerskab, frivillighuse, arbejdet med Aarhus Kommunes sundhedspolitik og sundhedsaftaler med regionen.

Otto Ohrt kommer fra en stilling som leder af Sundhedsstrategisk Stab i Aarhus Kommune. Ud over jobbet i Aarhus er Otto Ohrt formand for WHOs danske Sund By Netværk – et samarbejde mellem 54 danske kommuner. Otto Ohrt er uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 2008. Samme år blev han ansat som fuldmægtig i Sundhed og Omsorg i rådmandens sekretariat.

I forbindelse med sin udnævnelse siger Otto Ohrt:

“Jeg glæder mig til at få sundhedsfremme, forebyggelse, medborgerskab og frivillighed til at spille endnu bedre sammen til gavn for folkesundheden. Og så håber jeg, at vi sammen med vores gode samarbejdspartnere kan blive endnu bedre til altid at starte med borgernes perspektiv, så vi kan komme uligheden i sundhed til livs”.

Sundhed- og Omsorgschef Kirstine Markvorsen ser frem til samarbejdet med den nye sundhedschef:

“Det er ingen tvivl om, at vi med Otto som sundhedschef kommer stærkt videre med bl.a. udviklingen af frivillighed og medborgerskab, sundhedsfremme og forebyggelse, mere lighed i sundhed, ny sundhedsaftale og mere udvikling i samarbejdet i Aarhusklyngen. Otto er en dygtig holdspiller, der vil kæmpe for mange sejre til gavn for borgerne, og jeg glæder mig til alle de nye skibe vi sammen skal sætte i søen”.