Gentænk plejehjemmet på Dokk1

Udstillingen ”Gentænk plejehjemmet” er rykket ud af rådhuset og ned på Dokk 1.

Nu kan I også finde inspiration i magasinet [pleje]hjem, som vi håber er nået frem til jer.

På plejehjemmet Husumvej har forstander Pama Subakaran allerede en plan for, hvordan de vil bruge boligmagasinet og besjælingsprojektet fremadrettet:

Hvad vil I bruge magasinet til?

”Magasinet giver små tips til at skabe hjemlighed og hygge. De tips kan jeg bruge, og jeg synes, det er meget inspirerende at se, hvad andre plejehjem har gjort. Det får mig til at reflektere over, om der er noget af det, vi kan bruge på Husumvej. Magasinet skal ligge fremme, så vi kan bruge det som opslagsværk og kigge i det med beboerne som en aktivitet. Jeg tænker også på at bruge magasinet på møder med beboer- og pårørenderådet. De kan få magasinet med hjem, og vi kan tale om, hvad vi sammen kan gøre for at skabe hyggelige, hjemlige rammer her på Husumvej.”

Tror du, at magasinet kommer til at gøre en forskel?

”Magasinet kan ikke stå alene – nogen skal gribe det, så det er op til forstandere og medarbejdere, om det kommer til at gøre en forskel eller ej. Det kræver, at man spørger sig selv: ’Er vi klar til det her?’. Svaret er ja – det er vi på Husumvej! Og jeg vil inddrage mine kolleger i, hvordan vi kan bære hjemlighedsprojektet videre. Men det kræver selvfølgelig, at midlerne følger med.”

Og det gør de. Aarhus Byråd har ved de nyligt afsluttede budgetforhandlinger afsat 6 millioner til hjemliggørelse og forskønnelse af plejehjemmene.