’DokkX på tur’ er en god måde at nå ud til borgerne på

2100 mennesker besøgte DokkX-bussen i første runde og fik information og inspiration

Siden slutningen af marts har en ombygget bus fyldt til randen med velfærdsteknologi og hjælpemidler kørt rundt i Aarhus, så borgerne ikke skal ned på Dokk1, til Aarhus Kommunes permanente udstilling DokkX, for at se og prøve, hvad der findes af velfærdsteknologiske hjælpemidler.

Bussen rummer mere end hundrede typer af teknologi og hjælpemidler til alle grupper af borgere. Den er bemandet med ergoterapeuter, der kan rådgive og vejlede borgerne omkring hjælpemidlerne og ikke mindst om, hvor man kan købe dem.

Efter de første måneder på landevejen er der blevet lavet en evaluering på projektet og de erfaringer, man har gjort sig undervejs. Du kan læse hele rapporten her – og en artikel på Portalen om projektet og evalueringen her.  

Lige nu er bussen ude på anden runde og belært af erfaringerne besøger man flere steder og har et bredere udvalg af hjælpemidler med i bussen. Desuden benytter man nu VITO, det nye visitationsværkhøj, hvor ergoterapeut og borger i fællesskab finder det bedst egnede hjælpemiddel.