Hvad er der sket siden vi fik Demensplanen

Mens 2017 lakker mod enden, gør vi også status oven på det første halve år med en demensplan i Aarhus. Af relevans for den daglige drift og for jer som ledere er der med demensplanen udviklet og blevet skruet op for nogle indsatser:

  • Alzheimerforeningen har, i samarbejde med Aarhus Kommune, fået satspuljemidler til et rådgivnings- og aktivitetscenter. I regi heraf vil der blive udbudt flere aktiviteter, med fokus på geografisk spredning. Byd gerne ind, hvis I har forslag til aktiviteter i jeres område.
  • Socialrådgiver Henning Lund er blevet ansat med base i Demenshjørnet. Han tilbyder rådgivning af juridisk og økonomisk karakter.
  • Pi Duwe Nielsen er ansat som projektleder i et år. Hendes opgave er at afdække og udvikle en demenspakke, som skal træde i kraft ved den første demensrelaterede kontakt til Aarhus Kommune, og som skal sikre gennemsigtighed i tilbuddene.
  • Dagcentrene har i efteråret udført prøvehandlinger med fleksibel åbningstid, aften og/eller weekend. I starten af det nye år udformes en model for, hvordan der varigt kan sikres fleksibilitet i åbningstiderne.
  • Der er ansat to demensfaglige aflastere, med base i Demenshjørnet. De tilbyder afløsning i hjemmet, også aften og weekend.
  • Aarhus Kommune har modtaget satspuljemidler til et projekt med demensfaglig kompetenceudvikling for pleje- og omsorgspersonalet. Planen er, at de første undervisningsforløb sættes i gang i efteråret 2018. Pia Frimand Odgaard er projektleder, og I vil høre mere herom i starten af næste år.
  • Arbejdet omkring demensvenlig by fortsætter på fuldt tryk. Mange kulturinstitutioner, virksomheder og foreninger har budt ind på både at blive demensvenlige og at lave aktiviteter. Også her betyder det flere lokale tilbud for mennesker med demens.

 

Læs hele Demensplanen her

Se status og procesplan her

 

Kontakt:

For info om aflastning, demenspakke, socialrådgiver og aktivitetscenter: Tina Normann Andersen, tan@aarhus.dk

For info om kompetenceudvikling: Pia Frimand Odgaard, pfo@aarhus.dk

For generel info om demensplanen: Tina Cecilie Petersen, ticp@aarhus.dk