Kompetenceudvikling for ernæringsassistenter

– flere hold i foråret og sensommeren på Måltidsværkstedet

 

Efterhånden har de fleste ernæringsassistenter på plejehjemmene været på 2-dages kursus på Måltidsværkstedet. Men der kan være nyansatte eller ernæringsassistenter, som ikke har været af sted.

Derfor udbydes nu flere hold for ernæringsassistenter, som skal lære at fremstille mellemmåltider og den varme middagsmad i de tre konsistensformer: Blød, gratin & cremet.  

Tid, sted og tilmelding

Det er et 2-dags praksislæringskursus. Kurset finder sted i Måltidsværkstedet under Smilets Mad i Trige. Skynd dig ind på kursusportalen og tilmeld dig. Søg på ’Måltidsværkstedet – Praksisundervisning i de tre konsistensformer’. Der er kun plads til 8 deltagere pr. hold. Kompetencerne er obligatoriske for alle ernæringsassistenter ansat på plejehjemmene.  

Som leder er det vigtigt … at du støtter ernæringsassistenterne i kompetenceudviklingen før og efter kurset. Før kurset skal der afsættes tid til, at ernæringsassistenterne kan forberede sig, da de skal udfylde et dagskost-skema og læse ‘Anbefalingerne for den danske institutionskost’. Det er desuden en forudsætning, at ernæringsassistenten har deltaget i undervisning i dysfagi. Når ernæringsassistenterne kommer tilbage fra kurset har de en handleplan med, som afleveres til dig. Denne plan er I fælles om at få implementeret på plejehjemmet.  

 

Spørgsmål?

For spørgsmål til Måltidsværkstedet: kontakt leder og underviser Helle Klopp på 2920 9556 eller mail: hkh@aarhus.dk.

For spørgsmål til kompetenceudviklingsindsatsen: kontakt tovholder i HR-Udvikling, Lise Eeg Guldvang, 4185 5152 eller mail: leg@aarhus.dk