Om at få 180 dage til at være endnu længere

Mon ikke de fleste i Sundhed og Omsorg følger med i serien ”180 dage på plejehjem” på DR2? Serien foregår på Abildgården, hvor 5 unge flyttede ind i et halvt år: Gratis kost og logi mod en times frivilligt arbejde om dagen. Og der sker rigtig meget…. Både med de unge og for de gamle. Det vil vi naturligvis rigtig gerne lære af.  

Serien kører lige nu og frem til og med den 28. maj. Serien har meget flotte seertal – væsentligt flere seere, end hvad man normalt ser på DR2. 340.000 seere så 2. afsnit, og det er ganske usædvanligt på DR2 og hertil kommer masser af streaminger og opmærksomhed på bl.a. facebook. Interessen er stor og reaktionerne positive. Følg evt. selv den engagerede debat på facebook.  

180 dage på plejehjem er også en oplagt mulighed for os …..

  • Hvad kan vi lære af serien?
  • Hvad kan vi bruge erfaringerne til?
  • Hvordan kan vi drage fordel af den positive omtale?

Måske giver den inspiration til mere samarbejde på tværs af generationer? Måske kan vi referere til serien, når vi slår stillinger op? Måske kan vi bruge relevante klip til at skabe en dialog med medarbejderne om, hvordan man håndterer konkrete situationer? Måske får vi lyst til at lære mere om generationsmix?  

 

Dette er min opfordring til jer, til at bruge serien alt det I kan, til gavn for borgerne i Sundhed og Omsorg. Serien kan streames fra DR2 i et helt år. Har I spørgsmål, kommentarer, ideer er I meget velkomne til at sende dem til mig!  

 

Kh Kirstine