Giv nogen et postkort der gi’r Genlyd

Hvad er Genlyd?

GENLYD er startet i Sundhed og Omsorg, og missionen er at skabe flere fællesskaber og mindre ensomhed. Her kan mennesker i alle aldre finde hinanden, hjælpe hinanden, dele interesser og være sammen. Genlyd formidler kontakten – resten finder folk selv ud af.

Besøg Genlyds hjemmeside her: https://genlydaarhus.dk/

Genlyd har fremstillet nogle forskellige postkort, der opfordrer til at tage kontakt til andre. Som leder kan du opfordre dine medarbejdere til at fortælle borgerne om postkortene og hvad de kan bruges til. Her er nogle eksempler:

* Kortet ’Skal vi drikke en kop kaffe’ kan bruges til at opfordre pårørende til at spørge deres gamle mor ’Er der en, du ikke har set et stykke tid, eller en du gerne vil lære at kende, som jeg kan hjælpe dig med at invitere på en kop kaffe?’ Der er jo en enorm værdighed i at være den, der inviterer. Hvis der ikke er pårørende – kunne personalet så bruge kortet som en anledning til at skabe et møde mellem to beboere, de tænker kunne have glæde af hinandens selskab? (fx to der bor på forskellige etager men er lige friske i hovederne)
* Kortet ’Velkommen til’ kan bruges til at skabe en mere åben kultur, fx ville det være smukt at give det til nye frivillige, hvor man lige skriver et navn og telefonnummer bagpå på en ’livline’, man kan kontakte, hvis der er noget, man er i tvivl om. Eller det kan bare stå i boligen, når en ny beboer flytter ind.
* Kortet ’Vil du med til suppeaften’ kan afleveres som en personlig invitation til beboere på plejehjem eller i ældreboliger, der savner fællesskaber, og som kunne have glæde af at komme til fællesspisning – men måske har brug for en personlig invitation og nogen at følges med for at tage skridtet.

Har man nye ideer til postkort er de altid velkomne 😊.

Bestillingsseddel kan findes her:

Yderligere oplysninger: Mia Saskia Olesen, Programleder, GENLYD, 4185 9177, omis@aarhus.dk