Sommernyt fra Cura

Sommerferie i supporten

Sommerferien står for døren og dermed færre folk på arbejde, men der er stadig en hverdag, som skal fungere. Der er ændrede åbningstider i Cura-supporten. De er:
I uge 28, 29 og 30 er telefonen åben hverdage kl. 8-10 og kl. 13-15.

Brug kun support-telefonen ved akutsager. Du starter altid hos din dokumentationskoordinator:
• Spørg din dokumentationskoordinator om hjælp
• Søg svar i Loop
• Tjek Cura-status for fejllister
• KUN ved hastesager brug support-telefonen: 5157 6931 inden for ovenstående åbningstid.
o Uden for åbningstider: Ring kun til support-telefonen, hvis Cura er helt nede og ingen kan logge på. VÆR OBS på, hvornår du bør bruge support-telefonen.

Sådan opbevarer du sundhedsfaglig dokumentation

Ved du hvad den nye persondatalov (GDPR) betyder for dig i dit arbejde?
It-konsulent i Digitalisering Pia Schmidt Binderup giver dig her et kort overblik:

  • Kørselslister, træningsskemaer mv. skal opbevares systematisk, dvs. i fx en mappe, så det er let at finde frem, hvis en borger søger om indsigt i sine data. 
  • Mapperne skal opbevares enten i et aflåst skab eller på et aflåst kontor. 
  • Det undersøges p.t., om der kan laves en fælles anmeldelse for hele MSO på opbevaringssystemerne (da det er mange af den samme slags oplysninger, der gemmes rundt om i de forskellige enheder). Der kommer en afklaring på dette efter sommerferien. Indtil da skal oplysningerne opbevares som beskrevet ovenfor. 
  • Ved en opslagstavle/infoskærm, som er offentligt tilgængelig med eksempelvis borgeres fødselsdage, skal der underskrives samtykkeerklæring fra borgerne, da det er en personlig oplysning. Du finder en samtykkeerklæring på it-sikkerhedsportalen. Den skal printes – underskrives og scannes ind i e-doc.  
  • Ved opslagstavle med borgeres personlige oplysninger på personalestue/kontor skal lokalet være aflåst. 
  • Når der kommer en funktion til opbevaring af personlige/personfølsomme oplysninger i Cura, skal den benyttes, og man må ikke opbevare de data på print. Funktionaliteten i Cura kommer i løbet af det næste års tid. 

Hvis du er i tvivl, så kontakt Pia Schmidt Binderup på tlf. 2646 3186 / mail: psb@aarhus.dk
Tag endelig fat i hende, så vi undgår, at egne praksisser med alternativ opbevaring af personfølsomme oplysninger udvikler sig.

Video: Dus med Cura – insider-tips med et smil

Gå på sommerferie med et smil og få samtidig inspiration til at skrue en god undervisning i Cura sammen. Helle Brylle, dokumentationskoordinator på plejehjemmet i Augustenborggade, deler ud af sine bedste tips.

God fornøjelse og tak til Helle for hendes medvirken.

Se videoen: DUS MED CURA

Rigtig god sommer – vi ses igen efter ferien, hvor der venter nye cura-opdateringer med bl.a. forbedringer til sagsoverblik, historik og booking/aftaler.

De bedste hilsner fra
Cura-teamet