Status på Cura

Status Cura 23
I næste uge den 24-25/9 opgraderes der med Cura 23. Hold dig orienteret om nyeste status på Loop og læs mere i den opdaterede Kommunikationspakke

Kortet “opfølgning” deaktiveret
I sidste uge blev der truffet beslutning om at deaktivere kortet “Opfølgning” på “Mit overblik” i Cura, indtil 1/10. Oplysningerne er fortsat tilgængelige i borgerens journal. Årsagen er, at tusindvis af opfølgninger, der har været udskudt siden Cura ibrugtagning, vil vise sig på en gang fra den 15/9 og medføre login-problemer på Cura tablets. Opfølgningerne forsvinder ikke, men problemet vil midlertidig være omgået, da Cura tablets kun viser opfølgninger for de seneste 14 dage. Digitalisering vil hurtigst muligt informere om plan og deadlines for håndtering af disse opfølgninger.

Et år på tabletmed Cura
Den 18. september er det et år siden, at cura blev taget i brug. Sosu-assistent, Jannie Behrendt gør status.

Jeg kan dokumentere direkte hos borgeren nu
Få sosu-assistent, Jannie Behrendts mening – råt for usødet – om Cura, og hvilken forskel en tablet gør i et job, hvor mennesket altid er første prioritet.

“Et nyt system udelukkende på tablet. Det kan kun blive træls.” Sådan var Jannie Behrendts, sosu-assistent på Lokalcenter Havkær, reaktion, da hun første gang hørte om Cura.

Den erfarne sosu-assistent var i den grad skeptisk. Hvordan skulle det overhovedet kunne lade sig gøre at dokumentere ude hos borgerne?

Til stede i nuet
“Men jeg kunne hurtigt se fordelene ved ikke at være afhængig af et kontor at dokumentere på. Nu, et år efter ibrugtagningen af Cura, er jeg bare blevet mere og mere glad for min tablet,” siger Jannie Behrendt.

Muligheden for at kunne skrive aftaler, observationer og beskeder direkte ind, mens hun sidder sammen med borgeren har stor betydning. Det er præcist og effektivt, når det foregår i øjeblikket, der bliver ikke glemt noget og fokus kan rettes mod den næste borger, når hun går ud af døren.

Tryghedsnarkoman med positiv indstilling
Endnu en gevinst ved tabletten som arbejdsredskab er, at den kan bruges som telefon:
“Jeg kan ringe til lægen eller bestille ny medicin til en borger, mens jeg står i situationen, eller jeg kan klare en opringning på farten på vej til den næste borger, siger Jannie Behrendt.

Så selv om også hun oplever ting, der ikke fungerer, så fylder fordelene ved systemet og gevinsterne med tabletten langt mere.

“Jeg er en tryghedsnarkoman, men jeg mener også, at en positiv indstilling til nye ting er vigtig. Og når man giver den indstilling videre til 10 andre, så giver de den videre til hver 10 andre. På en måde sætter man gang i en positiv forandring,” siger Jannie Behrendt.

Jannies bedste råd til andre tablet- og Curabrugere:
Det er vigtigt, at man bliver ved med at undersøge, hvad tablet og system kan. Man opdager hele tiden noget nyt.

Jannies ønsker til fremtidens tablet og Cura:
• Et godt trådløst headset, så man ikke kommer i filter i ledninger og kan klare opringninger mv. på vej mellem borgerne.
• Jeg vil rigtig gerne lære, hvordan jeg enkelt og hurtigt kan melde systemfejl ind, så jeg får det fikset og ikke laver personlige work arounds eller bare “lever med,” at det ikke fungerer