Robot fjerner dobbeltarbejde

Har du ondt i tastefingeren? Så får du snart en ny bedste ven. Digitalisering har udviklet en robot, som hjælper ressourcekoordinatorerne med det dobbeltarbejde, de hidtil har lavet ved registrering af vagtplaner, løn og opgaver. 
 
Klik. Klik. Klik. Ressourcekoordinator Winnie D. Kristensen slår i tasterne. Ind med komme/gå tider i KMD, så medarbejderne kan få deres løn. Nyt system, Curaplan: Klik. Klik. Klik. Ind med komme/gå tider endnu engang, så medarbejdernes opgaver kan planlægges. Men fremover kan ressourcekoordinatorerne slippe for det dobbeltarbejde.

“Jeg sparer rigtig meget tid hver uge på ikke at skulle taste arbejdstider ind manuelt, fordi robotten nu gør det. Jeg skal kun forholde mig til de ændringer, der kommer ad-hoc, og så er risikoen for slåfejl også mindre,” siger Winnie Dokter.

Robotten taster selv ind
Digitalisering har udviklet et robotprogram, som trækker komme/gå tider fra KMD vagtplan og taster dem ind i Curaplan. Det frigiver vigtig tid til andre opgaver for ressourcekoordinatorerne, da de fremover slipper for dobbeltarbejde. De behøver nu kun taste ind i curaplan, resten klarer robotten. Den taster ind for fire uger af gangen, hvilket giver ressourcekoordinatorerne langt bedre mulighed for at planlægge.

Her får du fat i robotten:
Robotten er blevet testet i område vest i to teams hen over forår og sommer 2018 med stor succes. Planen er, at den rulles ud i hjemmeplejen i Aarhus Kommune i løbet af efteråret. Der kommer besked om udrulningsplanen til direktioner og områdeledere snarest.