Succesfuld indsats i Område Christiansbjerg: 106 borgere klarer nu medicinen selv

Sygeplejerskerne i Område Christiansbjerg blev fejret med kage

Efter en særlig indsats i juni-september måned er 106 borgere i Område Christiansbjerg, der tidligere fik hjælp til at få doseret deres medicin, blevet afsluttet til enten at få dosispakket medicin, eller – efter oplæring – er blevet i stand til at varetage deres medicin selv.

Den succesfulde indsat er et resultat af et samarbejde mellem sygeplejerskerne i området og klyngen for borgernær sygepleje: læs mere om klyngen for borgernær sygepleje

Plan dosis – er den overordnede målsætning, som skulle omsættes til en konkret indsats i Område Christiansbjerg.

I Område Christiansbjerg valgte sygeplejerskerne, i samarbejde med klyngen for borgernær sygepleje, at udvikle et plan dosis træ, jf. billede. Hver gang sygeplejerskerne enten havde fået borgeroplært eller en borger var overgået til dosispakket medicin – satte de et blad på træet. Træets arme var delt op i de ”områder”, sygeplejerskerne kører i. 

Målsætningen for juni til september måned var at flytte 50 borgere over på enten på dosispakket medicin eller afslutte dem efter borgeroplæring. Det lykkedes sygeplejerskerne at få afsluttet 106 borgere i denne periode. Ifølge klyngen for borgernær sygepleje er midlet brugen af handlingsanvisninger og lederfokus. Har du spørgsmål? Kontakt Helle Rosendal Jensen fra klyngen for borgernær sygepleje på mail hejen@aarhus.dk