Ny stillingsbeskrivelse for sygeplejersker

Foto: Chris Nunan Photography

Den nye stillingsbeskrivelse for sygeplejersker har afsæt i eskalationspilen samt rolle- og ansvarsfordeling i Forløbsmodellen. Den har fokus på sygeplejersken som den sygeplejefaglige generalist, der er tæt på borgeren og dennes netværk, særligt hvis tilstanden er ustabil, uforudsigelig og præget af komplekse eller akutte sundhedsfaglige problemstillinger. Du kan finde stillingsbeskrivelsen her.
Vil du gerne blive klogere på udfordringerne og kompleksiteten i den kommunale sygepleje, kan du læse mere i Sidsel Vinges analyse i rapporten ”Kompleksitet i den kommunale sygepleje”.

Det kan du gøre nu
På temaeftermiddagen om ”Fremtidens sygeplejersker i Sundhed og Omsorg” bliver der mulighed for at arbejde med den nye stillingsbeskrivelse. Det sker samtidigt med, at vi skal blive klogere på den kompleksitet, der er, når sygeplejerskerne udfører deres opgave og i tværfagligt samarbejde. Tilmeld dig på Kursusportalen.
Derudover kan du på Portalen finde værktøjet ”Redskab til stillingsbeskrivelse – rød gul grøn”. Det er en enkel metode til at gøre stillingsbeskrivelserne nærværende for medarbejderne og brugbare i kompetenceudviklingsøjemed.
Har du spørgsmål? Kontakt konsulent Lise Eeg Guldvang, leg@aarhus.dk