Ny kampagne skal få flere borgere til at rapportere utilsigtede hændelser

Det er vigtigt for os, at borgere og pårørende rapporterer en utilsigtet hændelse, så vi kan lære af vores fejl og forebygge, at det samme sker for andre borgere.

Styrelsen for Patientsikkerhed har offentliggjort en ny kampagne ”Hjælp os med at blive bedre”, som fokuserer på at få flere patienter/borgere og pårørende til at rapportere en utilsigtet hændelse. Kampagnen indeholder en video, en plakat og en pjece, som vi opfordrer jer til at bruge i jeres enheder. Pjecen kan fx printes til sundhedsklinikkerne eller tages med ud til borgeren. Video eller plakat kan fx køre på plejehjemmets infoskærm eller blive hængt op på en informationstavle.
Målet med materialet er at sætte fokus på, at borger/pårørendes rapportering er utrolig værdifuld, da den hjælper os med at blive klogere på vores arbejdsgange, og hvad vi kan gøre bedre for at øge borgersikkerheden. Både borgere og pårørende har ofte et andet blik, end vi selv har, og det er guld værd.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at komme videre med en fokuseret UTH-indsats, kan du kontakte din lokale UTH-sagsbehandler eller evt. risikomanager Maya Damgaard Larsen på telefon 41 85 51 21 eller mail madal@aarhus.dk