Undervisning i Faktacenter og Styringsportalen

Dyrk din datainformerede ledelse

Vælg løsninger og handlinger på et datainformeret grundlag! Kom til undervisning i Faktacenter og Styringsportalen! 
Kurserne varer halvanden time og henvender sig til alle i Sundhed og Omsorg, der har brug for data i det daglige arbejde. Det gælder uanset om du er ny eller erfaren, ledere eller medarbejder. Alle kurserne er tilgængelige på Kursusportalen, hvor du også kan tilmelde dig.

Faktacenter 
I Sundhed og Omsorg er Faktacenter det grundlæggende ledelsesinformationssystem. Få en guidet tur rundt i rapporterne i Faktacenter eller grav dybere ned i et specifikt område med de udvidede kurser indenfor økonomi, trivsel og faglighed.

Du kan vælge mellem følgende kurser:

  • Kom godt i gang: Kurset til dig, som gerne vil have et grundkursus i hvilke rapporter, der findes i Faktacenter og hvordan man bruger dem. Kurset afholdes næste gang 6. juni og igen 9. september.
  • Afregning: Til ledere i hjemmeplejen og økonomimedarbejdere, som gerne vil dybere ned i rapporterne i Faktacenteret omkring afregning – her kan du blive klogere på afregning i hjemmeplejen, OBS-lister, nedtællingsmodel til klippekort og meget mere. Kurset afholdes næste gang 13. juni.
  • Fravær: Til alle ledere og medarbejdere med fokus på fravær – her ser vi sammen med Arbejdsmiljø og Sygefravær nærmere på fraværsrapporter på medarbejderniveau og strategisk niveau. Kurset afholdes næste gang 15. august.
  • Faglige data: Til ledere og medarbejdere, der beskæftiger sig med faglige data – her ser vi sammen med Kvalitet og Borgersikkerhed nærmere på de Faktacenter-rapporter, der findes omkring de faglige data. Kurset afholdes næste gang 29. august.

Styringsportalen
Som forstander eller leder i hjemmepleje/sundhedsenhed har du mulighed for at arbejde datainformeret ved at anvende de data, der findes på Styringsportalen. Brug halvanden time på at blive klogere på, hvad du kan finde i Styringsportalen, og hvordan du kan arbejde med det.

  • Styringsportalen for ledere: Kurset er til dig som leder, der har adgang til Styringsportalen. Kurset afholdes næste gang 9. august.
  • Styringsportalen for konsulenter: Kurset er til dig som konsulent, der har adgang til Styringsportalen, fx igennem projektet med Datainformeret Ledelse. Kurset afholdes næste gang 29. september (eller efter behov).

Log ind på Medarbejderkataloget på Kursusportalen og søg på ”Styringsportal” eller ”Faktacenter”. Her finder du en grundigere beskrivelse af kurset, se hvornår kurset afholdes og tilmelde dig til kurserne.

Har du spørgsmål?
Kontakt Kirstine Melchior Madsen fra Mål- og Økonomistyring på mail ama@aarhus.dk eller telefon 89 40 40 37.