Ledetråde på besøg i Taiwan og Tyskland

MSO får nogle gange besøg fra udlandet, eller vi forlader vores egen andedam og besøger andre lande. Senest har især ledetrådene været populære ved to udlandsbesøg. Rådmanden og vicedirektør Thune Korsager var i Taiwan for et par uger siden:

– Vi stod på scenen over for 1.000 taiwanesere, og de var meget begejstrede for ledetrådene og efterspurgte sågar, om vi kunne oversætte forløbsmodellen til kinesisk eller bare engelsk. Det gør mig stolt af vores organisation, siger Thune Korsager.

I forrige uge var blandt andet direktør Hosea Dutschke inviteret til Tyskland for at besøge fonden Körber Stiftung i Hamburg, som var i Aarhus i september:

– Tyskerne er imponerede over vores ledetråde, og hvordan vi er sammen med borgerne og prøver at mindske ensomheden. Et eksempel er, at de er forundret over den tillid, vi viser, ved at have et åbent hus som Folkestedet, hvor folk bare får en nøgle til huset. Den model vi har valgt kan bidrage til, at andre også åbner op og skaber mere tillid, siger Hosea Dutschke.

Körber Stiftung har lavet en meget flot video om deres besøg i Aarhus, som er værd at se

Der er flere internationale samarbejder på vej. Et lille udpluk er:

– Direktøren fra Gerontopôle Sud i Frankrig har henvendt sig for at få et oplæg om ledetrådene
AAL 2019, en europæisk konference med knap 800 deltagere
Rehabilitation International World Congress 2020 (RIWC 2020).