To plejehjem får større frihed

Chefteamet har netop fået status på, hvordan plejehjemmene Augustenborggade og Hestehavehusene deltager i et friinstitutionsforsøg. I forsøgene får de to plejehjem større frihed til at løse en del af deres daglige opgaver. Medarbejderne er blevet sluppet fri og har peget på en række områder, hvor de gerne vil udfordre reglerne for at skabe mere kvalitet for beboere, og det er der kommet otte spændende forsøg ud af, som begyndte 1. oktober og foregår indtil slutningen af 2021:

  • Fraflytning
  • Indkøb lokalt og sammen med beboerne
  • Sundhedsfremme for medarbejderne
  • At beboernes ønske til genoplivning er kendt
  • Generelt samtykke for beboerne ved kontakt til huslægen
  • Signalementsbeskrivelse ved de borgere der er i risiko for at ambulere
  • Måling af økologiske varer
  • Hurtigere bevilling af hjælpemidler til inkontinens

Hvis evalueringerne løbende viser, at det giver gode resultater, så vil chefteamet kigge på, om det skal udbredes  til alle plejehjem i kommunen. Friinstitutionsforsøgene er en del af ”MSO forenkler” – afbureaukratisering og regelforenkling.