Faste læger på plejehjem

close-up doctor listening to elderly patient's heart

Repræsentanter for de praktiserende læger og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har lavet en aftale, der sikrer, at beboere på aarhusianske plejehjem kan blive tilknyttet en fast plejehjemslæge.

Det giver beboerne bedre kontakt til lægen samtidig med at samarbejdet mellem lægen og personalet på plejehjemmet styrkes.

Hidtil har beboerne beholdt deres egen læge, og det betød, at hvert plejehjem har skullet samarbejde med en række forskellige læger og at lægerne har haft patienter på mange forskellige plejehjem.

”Der er mange fordele ved at plejehjemmene i Aarhus får tilknyttet én eller flere faste læger. Lægen vil besøge plejehjemmet hyppigere og derfor få et bedre kendskab til beboerne og personalet, og samarbejdet mellem lægen og plejepersonalet om beboerne bliver bedre”, siger Jette Skive.

”Jeg er glad for, at vi sammen med lægerne har kunnet lave en aftale, hvor det allervigtigste har været at gøre forholdene bedre for beboerne på plejehjemmene. Vi sikrer at beboerne får et frit valg, så de kan vælge den faste læge ved plejehjemmet eller vælge at beholde deres egen læge”, siger rådmand Jette skive om den nye ordning.

Der er lige et par ting, der skal falde på plads inden plejehjemslægerne er klar. De praktiserende læger i Aarhus skal tilkendegive, hvilket eller hvilke plejehjem de gerne vil tilknyttes og hvor mange beboere, de forventer at kunne tage ind. Når det er på plads, skal beboerne vælge, om de vil beholde deres egen læge, eller om de ønsker at bruge én af plejehjemslægerne fremover.